koffieEr zijn verschillende manieren om koffie te bereiden. Sommige mensen malen zelf koffiebonen, anderen kopen gemalen koffie of genieten van een koffiecapsule van Nespresso of Dolce Gusto. Op deze pagina leest u over merken koffiebonen, soorten gemalen koffie en de capsules van Nespresso en Dolce Gusto. Want voor iedere koffieliefhebber is er een geschikte manier om koffie te zetten.

Koffiebonen

KoffiebonenWereldwijd zijn er ongeveer honderd soorten koffiebonen. Slechts van een paar kan lekkere koffie gemaakt worden. De meest gebruikte soorten zijn Arabica en Robusta koffiebonen. Arabica koffiebonen bevatten minder cafeïne dan Robusta bonen. Ze zijn ook voller van smaak. De meest exclusieve koffieblends bestaan vaak voor 100 procent Arabica koffiebonen uit een specifieke regio. Deze melanges worden ook wel ‘single origin blends’ genoemd.

Bekende koffiemerken die bonen verkopen, zijn:

Gemalen koffie

gemalen koffieDe meeste mensen malen hun koffiebonen niet zelf, maar kopen kant-en-klare gemalen koffie in de supermarkt of de koffiewinkel. Er zijn verschillende soorten gemalen koffie te koop, bijvoorbeeld grof gemalen en fijn gemalen. Grof gemalen koffie is bijvoorbeeld geschikt voor een cafètiere, fijn gemalen koffie niet. De meest verkochte koffiemaling is de snelfiltermaling van Douwe Egberts: Aroma Rood.

Nespresso

NespressoNespresso is een systeem van Nestlé waarmee u koffie zet met behulp van een capsule. Er zijn zestien verschillende smaken voor Nespresso te koop. Deze worden ‘Grand Crus’ genoemd. U kunt de capsules kopen bij onder andere de Bijenkorf en in de webshop van Nespresso. Om te kunnen genieten van Nespresso, heeft u een koffiemachine nodig die overweg kan met de capsules. Er zijn vijf fabrikanten die deze machines maken: DeLonghi, Krups, Magimix, Miele en Siemens.

Dolce Gusto

Dolce GustoDolce Gusto is ook een systeem dat werkt met capsules. Met het Dolce Gusto systeem kunt u echter veel meer dan alleen een espresso klaarmaken, zoals het geval is met Nespresso. Er is een groot aanbod aan koffievariaties voor Dolce Gusto: denk bijvoorbeeld aan capsules voor cappuccino, latte macchiato, lungo of ijskoffie. De capsules zijn gewoon te koop in de supermarkt of in de webwinkel van Dolce Gusto.