Dolcde GustoDolce Gusto is een van de twee systemen voor koffiecapsules van Nestlé. Dolce Gusto heeft een andere doelgroep dan het systeem van Nespresso. Met Nespresso kunt u namelijk alleen een lekkere espresso zetten. Met het Dolce Gusto-systeem heeft u de keuze uit een groter assortiment aan koffiesmaken en -variaties. Alleen het Duitse merk Krups maakt koffiemachines voor deze koffiecapsules.

Smaken Dolce Gusto

Dolce GustoDolce Gusto heeft een groot assortiment aan koffievariaties. Er zijn ook koffiecapsules voor ijskoffie en ijsthee te koop, en melkcapsules. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een latte macchiato maken, met een lungo capsule en een melkcapsule. Dolce Gusto is dus een gemakkelijk koffiesysteem met goede koffie en veel verschillende smaken. U herkent de smaken aan de verschillende kleuren cups.

http://youtu.be/J9b8CjBryFc

Docle Gusto koffiemachines

Krups PiccoloAlle machines voor het Dolce Gusto systeem worden gemaakt door Krups. Krups heeft een uitgebreid assortiment van Dolce Gusto machines. Er zijn zeven verschillende machines in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het aanbod bestaat uit de minimalistische Piccolo en Genio, de speelse Mini Me en de mooi vormgegeven Circolo en Melody 3. Voor iedere koffieliefhebber is er dus een geschikte koffiemachine te vinden.

Handmatig of automatische machine?

Krups GenioKrups maakt twee soorten machines: handmatige en automatische (‘automatic’). Bij een handmatige machine bepaalt u zelf hoeveel water u toevoegd, iedere keer als u een Dolce Gusto cup gebruikt. Een automatische koffiemachine bepaalt dit zelf. Automatic machines hebben het voordeel dat zichzelf uitschakelen als ze langer dan 5 minuten niet gebruikt zijn. Een handmatige machine moet u altijd zelf uitzetten.

Accessoires voor Dolce Gusto

Dolce GustoNaast de koffie cups en Dolce Gusto machines zijn ook speciale Dolce Gusto capsulehouders verkrijgbaar. Handig, want zo ziet u precies welke cups u nog heeft. Een leuke accessoire voor uw keuken! Ook de speciale Dolce Gusto glazen en -kopjes mogen niet ontbreken bij de echte liefhebber van Dolce Gusto. Voor ieder koffierecept is er een glas of kopje. Zo heeft u  een complete koffiebeleving.