ese padsESE staat voor ´Easy Serving Espresso´. Het ESE-systeem werkt op basis van pads, die gevuld zijn met 7 gram gemalen koffie. De pads worden ook wel ‘servings’ of ‘pods’ genoemd. Het ESE-systeem is oorspronkelijk ontwikkeld door de bekende Italiaanse koffieproducent illy. Inmiddels werkt de gehele koffie-industrie volgens de normen voor ESE-koffie en ESE-pads. Zo voorkomt men dat iedere koffieproducent zijn eigen systeem ontwikkelt.

ESE pads

ese pads illyHet aanbod van ESE pads is groot. Illy is al lang niet meer het enige koffiemerk dat pads verkoopt. En dat is maar goed ook, want zo valt er voor u veel te kiezen! De bekendste koffiemerken, die ESE pads verkopen, vindt u hieronder. Daarnaast is het bij veel online koffiewinkels ook mogelijk om een proefpakket ESE pads te kopen met verschillende merken en smaken. Hiermee kunt u thuis op uw gemak proeven welke koffie(merk) u het lekkerst vindt.

Koffiemachines voor ESE

ese koffiemachineMet een ESE koffiemachine zet u thuis een lekkere espresso met behulp van een ESE pad. Een ESE machine zet vrijwel op dezelfde manier koffie als een Senseo koffieapparaat. Het verschil is dat een ESE koffiemachine een veel hogere pompdruk heeft. In een ESE-machine waar u (bijvoorbeeld) illy pads gebruikt, kunt u ook pads van andere merken gebruiken. Bekende merken ESE koffiemachines zijn Francis Francis (van illy), Philips, DeLonghi en Krups.

Voordelen van ESE

ese padsMet ESE pads kunt u iedere dag en op ieder moment kiezen voor de koffie waar u zin in heeft. Dit in tegenstelling tot gemalen koffie of koffiebonen. Die moeten eerst opgemaakt worden, want anders wordt de inhoud oud en verliest de koffie haar smaak. Daarnaast zijn ESE pads makkelijk in gebruik: u hoeft niet te letten op de juiste hoeveelheid koffie, de goede druk, genoeg water, et cetera. Ook is er geen rommel na afloop en is de koffie die u zet altijd vers en van constante kwaliteit.

ESE en Senseo?

ese koffiemachineESE pads kunnen helaas niet gebruikt worden in een Senseo koffiemachine. En Senseo koffiepads zijn niet geschikt om in een ESE-machine te gebruiken. Een Senseo apparaat heeft namelijk niet voldoende waterdruk om een ESE pad goed te kunnen verwerken. Die waterdruk is nodig om een espresso te kunnen zetten met een cremalaagje. Twijfelt u of uw machine geschikt is? Neem dan contact op met de fabrikant.