ese padsDe koffiepads van illy heten ‘ESE servings’. ESE staat voor ‘Easy Serving Espresso’. Een pad bevat ongeveer zeven gram gemalen koffie. U plaatst de koffiepad in een espressomachine geschikt voor ESE (bijvoorbeeld een Francis Francis X1) en zet deze aan. Omdat u geen koffiebonen hoeft te malen of losse koffie hoeft aan te drukken, kunt u zonder rommel snel een heerlijke espresso zetten. De illy ESE pads worden geleverd in een stijlvol blik. Zo blijven smaak en kwaliteit gedurende lange tijd goed bewaard.

Smaken illy ESE pads

illy ese padsDe ESE pads van illy worden gemaakt van negen verschillende soorten Arabica koffiebonen. U kunt kiezen uit drie soorten branding: normale branding, donkere branding of cafeïnevrije koffie. De normale branding is rond en evenwichtig van smaak. De donkere branding smaakt krachtig, gedurfd en heeft een sterke nasmaak. De cafeïnevrije variant bevat minder dan 0,05 procent cafeïne, maar dat is dan ook het enige verschil met de overige twee brandingen.

Prijs van illy ESE pads

illy ESE padsDe ESE koffiepads van illy worden verkocht per blik van 18 of 36 stuks. De blikken zijn onder andere te koop in de webshop van illy, bij diverse koffiewebsites en bij De Bijenkorf. Voor een blik van 18 koffiepads betaalt u ongeveer 7 euro. Een blik met 36 koffiepads kost ongeveer 13 euro. Handige tip: het is vaak goedkoper om meerdere blikken tegelijkertijd te kopen of te letten op aanbiedingen voor illy ESE pads. Zo kunt u flink besparen op deze lekkere ESE pads.

Machines voor illy ESE pads

Francis FrancisDe koffiepads van illy kunnen alleen gebruikt worden in de ESE koffiemachine van illy en dus niet in een apparaat van Nespresso of Senseo. De illy X1 kost 635 euro en is verkrijgbaar in mooie en opvallende kleuren. De enige uitzondering op deze regel is de Krups XP524010. In dit espressoapparaat passen naast illy ESE pads ook pads van andere merken en losse gemalen koffie.