gemalen koffieGemalen koffie is te koop in een aantal varianten: fijn gemalen, medium gemalen en grof gemalen. De koffiemachine die u wilt gebruiken, bepaalt de maalgraad van de koffie. Op deze pagina leest u welke maling u nodig heeft voor welke koffiemachine. Twijfelt u over de koffie die u moet gebruiken? Laat u dan informeren bij een koffiespeciaalzaak, zoals Simon Lévelt.

Gemalen koffie wordt meestal vacuüm verpakt. Hierdoor komt er zo min mogelijk lucht bij de koffie en blijft deze langer houdbaar. Dit is van belang omdat gemalen koffie snel oud wordt als deze  in aanraking komt met zuurstof. Al na een paar uur nadat gemalen koffie in contact is gekomen met de buitenlucht verandert de smaak.

Snelfiltermaling

douwe egberts grof gemalen koffieSnelfiltermaling is gemalen koffie die gebruikt wordt in een normaal (‘ouderwets’) koffiezetapparaat. De koffiebonen zijn medium gemalen voor het snelfilter. Daarom heet deze koffiemaling dus ook ‘snelfiltermaling’. De bekendste snelfiltermaling van Nederland is zonder twijfel Aroma Rood van Douwe Egberts. Veel mensen hebben koffie leren drinken met deze koffiemaling van Douwe Egberts. Tegenwoordig is heeft u echter veel meer keuze, als het gaat om snelfiltermaling.

Gemalen koffie voor de cafetière

la cafetiereVoor een cafetière heeft u medium of grof gemalen koffie nodig. Onder andere Douwe Egberts en illy verkopen koffie speciaal voor de cafetière. Ook kunt u in de koffiespeciaalzaak of de online koffiewinkel gemalen koffie voor de cafetière kopen. Koffie voor de snelfiltermaling, zoals hierboven beschreven, is niet geschikt voor een cafetière. Hiervan wordt de koffie veel te sterk en blijft er koffiedrab achter in uw kopje.

Gemalen koffie voor espressopotje

Illy MokaHet Italiaanse koffiemerk illy verkoopt gemalen koffie speciaal voor de mokkapot: illy Moka. Let op: een mokkapot wordt ook wel ‘espressopotje’ genoemd. Illy Moka is normaal gebrand. Deze koffiemelange is grover gemalen dan een espressomaling en fijner gemalen dan reguliere snelfiltermaling. Voor een perfect kopje koffie uit een mokkapot/espressopotje is illy Moka dus aan te raden.