cafetièreKoffie zetten met een cafetière is sinds kort weer helemaal hip. Een cafetière is een cilinder van glas, omhuld door een houder. In het buitenland wordt een cafetière vaak French press genoemd. Koffie zetten met een cafetière is gemakkelijk: u schept gemalen koffie in de cilinder en giet er heet water over. Even laten staan, de zuiger naar beneden duwen en de koffie uitschenken. De koffie die u dan zet heeft een hele lekkere, uitgesproken smaak.

Koffie voor de cafetière

cafetièreVoor de cafetière heeft u medium of grof gemalen koffie nodig. Onder andere Douwe Egberts en illy verkopen koffie speciaal voor de cafetière. Ook kunt u in de koffiespeciaalzaak of de online koffiewinkel gemalen koffie voor de cafetière kopen. De snelfiltermaling die u in het koffiezetapparaat gebruikt, is helaas niet geschikt. Hiervan wordt de koffie namelijk veel te sterk. Nog een nadeel van fijne maling is dat er veel koffiedrab achterblijft in uw kopje.

Merken cafetières

cafetièreEr zijn veel verschillende merken cafetières te koop. Bekende merken zijn het Deense merk Bodum en het Italiaanse merk Bialetti. Maar ook onze eigen HEMA heeft cafetières in het assortiment. Er zijn zelfs cafetières ‘to go’ verkrijgbaar, onder andere van Bodum. Hiermee kunt u onderweg genieten van een zelf gemaakte kop koffie. Met een cafetière kunt u onbeperkt koffie zetten. Het enige wat u nodig heeft, is grof gemalen koffie en heet water.

Goede cafetière kopen

cafetièreEr zijn vele soorten en maten cafetières te koop. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe cafetière? Hieronder een aantal aandachtspunten:

  • een zeefje van roestvrij staal is beter dan plastic;
  • de afsluiting bij het glas moet goed zijn, anders lekt er koffie uit;
  • is het filter, de zeef of de glazen cilinder los te koop, mochten deze kapot gaat?

Koffie zetten met een cafetière

cafetièreWanneer u uw cafetière gekocht heeft, is het tijd om te ervaren hoe écht lekkere koffie smaakt. Hoe zet u koffie met een cafetière?

  • verwijder de zuiger uit de cilinder;
  • spoel de cilinder om met heet water en droog deze af;
  • schep de gemalen koffie in de cilinder: kijk in de gebruiksaanwijzing voor de goede hoeveelheid.