Douwe EgbertsDouwe Egberts grof gemalen koffie is zeer geschikt om te gebruiken in een cafetière of in (bijvoorbeeld) de koffiekaraf van Eva Solo. Omdat de koffiebonen grof gemalen zijn, wordt de koffie, die gezet is met een cafetière, niet te sterk. Dit zou wel het geval zijn als u een fijne maling zou gebruiken. Ook blijft er minder koffieresidu achter in de koffie. De grof gemalen koffie van Douwe Egberts is verkrijgbaar in een verpakking van 250 gram en 500 gram.

Koffie zetten met een cafetière

Douwe Egberts maling cafetièreKoffie zetten met een cafetière is niet moeilijk. Het beste kunt u medium tot grof gemalen koffie gebruiken, zoals de al eerder genoemde Douwe Egberts grof gemalen koffie. Ook koffiemerken als illy en de koffie van Simon Lévelt, indien grof gemalen, zijn geschikt voor een cafetière. Gebruik 5 tot 6 eetlepels voor een halve liter koffie. Doe de koffie in de cafetière en giet er heet water overheen. Roer de koffie goed door en laat deze drie minuten trekken. Duw vervolgens de zuiger rustig naar beneden en schenk de koffie uit.

Een goede cafetière kopen

Grosche cafetière MadridEr zijn veel verschillende cafetières verkrijgbaar. Merken cafetières zijn onder andere Bodum en Bialetti, maar ook HEMA heeft ze regelmatig in het assortiment. Let bij de aanschaf van een goede cafetière op het materiaal (roestvrij staal in plaats van plastic), een goede afsluiting bij het glas en de verkrijgbaarheid van losse materialen, mocht er iets kapot gaan. Zowel online als in winkels zoals Simon Lévelt zijn cafetières volop verkrijgbaar.

Cafetière schoonmaken

Bodum cafetièreHet schoonmaken van een cafetière is helaas niet makkelijk. Het koffiedik kan blijven zitten aan het zeefje en de randen. Goed schoonmaken is echter wel een belangrijk voor een goed gebruik de volgende keer. Want als u de cafetière na gebruik niet goed schoonmaakt, blijven koffieresten achter die voor een vieze smaak kunnen zorgen. Het makkelijkste is de cafetière direct naar gebruikt goed af te spoelen met heet water en later grondiger te reinigen.