illy logoSpeciaal voor de cafetière verkoopt illy een koffiemelange met grof gemalen koffiebonen. Deze illy cafetière koffie is een grof gemalen koffiemelange. Ze heeft een normale branding. De smaak is evenwichtig en rond. Daardoor kunt u de gehele dag genieten van de lekkere koffie van illy. Wie goed proeft, proeft in deze koffie zelfs een vleugje karamel, aangevuld met chocolade en toast. Een blik van 250 gram grof gemalen illy koffie kost ongeveer 8,50 euro. Koopt u meerdere blikken in een keer, dan bent u vaak voordeliger uit.

Koffie zetten met cafetière

illy koffie cafetièreEen cafetière werkt door grof gemalen koffie enkele minuten te laten trekken in heet water. Na ongeveer 4 minuten heeft de koffie genoeg getrokken en drukt u de filterzeef voorzichtig naar beneden. Zo wordt de koffiedrab gescheiden van de koffie. De zeef in een cafetière is vrij grof, waardoor de koffie vaak enigszins troebel blijft. Hierdoor krijgt de koffie haar karakteristieke smaak. Koffie gezet met een cafetière wordt vaak gedronken tijdens een (stevig) ontbijt.

 

Hoe zet u koffie met een cafetière?

Bonjour cafetière Met de illy cafetière koffie heeft u de beste kwaliteit koffie al in huis. Het enige wat u verder nog nodig heeft, is een cafetière en heet water (ongeveer 95 graden). Hierbij het recept voor koffie zetten met een cafetière:

  • verwijder de zuiger uit de kan;
  • spoel de glazen cilinder om met heet water en droog deze af;
  • schep de grof gemalen illy cafetière koffie in de kan. Gebruik 5 tot 6 eetlepels voor een halve liter koffie;
  • schenk gekookt water (95 graden) over de maling en roer goed, maar voorzichtig door;
  • laat de koffie 3 à 4 minuten trekken;
  • druk de zuiger rustig naar beneden. Zo wordt het koffiedik gescheiden van de gezette koffie in de kan.

Cafetière kopen

Alessi cafetièreIlly zelf verkoopt geen cafetières. Merken die wel cafetières verkopen zijn (onder andere) Bodum en Bialetti. Ook HEMA heeft regelmatig cafetières in haar assortiment. Er zijn veel verschillende maten verkrijgbaar. Ook heeft u een ruime keuze in materialen, zoals glas of plastic. In een cafetière heeft u geen koffiefilter nodig, waardoor er geen koffiesmaak in het filter achterblijft. Spoel een cafetière altijd meteen na gebruikt met heet water.