Bialetti BrikkaSpeciaal gemalen koffie voor espressopotjes is altijd de beste keuze. Goede merken zijn illy en Caffé New York. Helaas zijn deze koffiemalingen niet in iedere supermarkt te koop. Daarom is het soms nodig om een alternatief te hebben. Op deze pagina leest u een beschrijving van merken koffie voor espressopotjes van Bialetti. Aangezien smaken verschillen, is vaak even zoeken naar de koffie die u het lekkerst vindt.

Illy Moka koffie voor espressopotje

Koffie voor espressopotje - illy mokaOm lekkere koffie te zetten met uw Bialetti Moka Express, is het belangrijk dat u de beste gemalen (espresso)koffie gebruikt die u kunt kopen. De Moka koffiemaling van illy is daar een goed voorbeeld van. Dit Italiaanse koffiemerk heeft als een van de weinige koffiemerken een speciale koffiemaling voor espressopotjes in het assortiment. Waarschijnlijk omdat vrijwel iedere Italiaan thuis deze manier van koffiezetten gebruikt!

Caffé New York

Koffie voor espressopotje - Caffé New York MokaDe grof gemalen koffie van Caffé New York is speciaal bedoeld voor de Moka Express. Een zak koffie voor espressopotjes van 250 gram kost iets meer dan 5 euro en is vooral online goed verkrijgbaar. Caffé New York is een nog redelijk onbekende koffiebranderij. Echte espressoliefhebbers zijn echter al jaren fan van dit Italiaanse koffiemerk. Caffé New York verkoopt niet alleen een moka koffiemaling, maar heeft ook koffiebonen, gemalen koffie, ESE pads en koffie voor espressomachines in het assortiment.

Alternatieven voor moka koffiemaling

Koffie voor espressopotje - Illy MokaWanneer u koffie zet met het espressopotje, gebruik dan altijd een maling die hiervoor is geschikt. Helaas zijn de koffiemalingen van illy en Caffé New York niet in iedere supermarkt te koop. Daarom is het handig om een alternatief achter de hand te hebben. Hoewel smaken verschillen en u zelf moet uitproberen wat u lekker vindt, is illy Dark Roast gemalen koffie een goed alternatief voor moka koffiemaling. Deze koffiemaling heeft een heerlijke volle smaak.

Over het espressopotje

Bialetti MokaHet espressopotje wordt ook wel ‘moka’, ‘koffiepotje’ of ‘mokkapotje’ genoemd. De bekendste espressopotjes worden gemaakt door het Italiaanse merk Bialetti. De Bialetti Moka Express is het meest verkochte mokkapotje van Nederland. In Italïe is het gebruik van een espressopotje om koffie te zetten de normaalste gang van zaken. Vrijwel iedere Italiaan heeft er eentje thuis staan.