illy logoNaast een koffiemaling voor espresso en een filtermaling voor gewone koffie heeft Illy een maling voor een mokkapot (espressopotje). Deze melange is normaal gebrand. Het enige verschil is de maling: Illy Moka is grover gemalen dan de espressomaling en fijner gemalen dan de reguliere filtermaling. Voor een perfect kopje koffie uit de Moka Express is Illy Moka dus aan te raden. Een blik illy Moka gemalen koffie van 250 gram kost ongeveer 8,50 euro.

Smaak van Illy Moka

Illy MokaIlly Moka voor het espressopotje is normaal gebrand. De maling heeft een evenwichtige smaak aangevuld met zeer lekkere accenten van karamel, chocolade en bloemen. Wie goed proeft, merkt ook de smaak van toast op in de koffie. Zeer lekker! De Italiaanse koffiebrander Illy zit altijd bovenop de kwaliteit van haar koffie. Het resultaat van deze controles is bijvoorbeeld een zeer laag cafeïnegehalte van minder dan 1,5 procent.

Koffie zetten met Moka express

Bialetti Moka ExpressEen mokapot wordt ook wel ‘espressopotje’, ‘koffiepotje’ of ‘Moka Expres’ genoemd. De onderste kamer van het espressopotje vult u met koud water. In het mandje doet u de gemalen koffie. Vervolgens zet u de mokapot op het vuur. Zet het vuur uit als het water kookt, anders wordt de koffie te bitter. Haal de pot van het vuur en wacht tot al het water doorgelopen is. De espresso is klaar wanneer de bovenste kamer gevuld is.

Formaat Moka express kiezen

Bialetti MusaEen espressopot is in verschillende formaten te koop. Let erop dat de pot altijd volledig gevuld moet zijn. Het is dus niet mogelijk om minder kopjes te zetten dan aangegeven! Verder gaat de maatvoering meestal uit van de Italiaanse standaard. Dit zijn kleine kopjes koffie, Als u van een grote kop sterke koffie houdt, kunt u dus beter een potje voor het dubbele aantal kopjes aanschaffen.

Moka express

Illy MokaDe bekendste fabrikant van koffiepotjes is Bialetti. In 1933 bracht Bialetti de beroemde Moka Express op de markt. In samenwerking met Bialetti heeft Illy het espressopotje ‘Cuor di Moka’ uitgebracht. Dit mokapotje is speciaal ontworpen om alleen het beste deel van de Illy koffie te verkrijgen. Zo zet u thuis een zachte, zoete koffie. Uiteraard met de Illy melange voor mokka, ideaal voor de mokkapot.