Siemens koffiezetapparaat TC86505Filterkoffie wordt gebruikt in een normaal, ‘ouderwets’ koffiezetapparaat. De koffiebonen zijn gemalen voor het snelfilter. Daarom heet deze koffiemaling ‘snelfiltermaling’. De bekendste snelfiltermaling is zonder twijfel de Aroma Rood van Douwe Egberts. Vele generaties hebben koffie leren drinken met Aroma Rood. Voor wie eens wil variëren: op deze pagina leest u welke lekkere soorten snelfiltermaling van Douwe Egberts er nog meer zijn.

Douwe Egberts Aroma Rood

Filterkoffie merken - Douwe EgbertsDe meest gedronken koffie van Nederland is Douwe Egberts Aroma Rood. Deze koffie ruikt zoals echte koffie hoort te ruiken en smaakt licht pittig. Dit komt door het evenwicht tussen Arabica en Robusta koffiebonen. De bonen zijn kort en vol gebrand. Zo krijg je een aangename, toegankelijke, maar vooral lekkere koffie. Douwe Egberts verandert regelmatig de verpakking van deze populaire koffiemelange, maar de smaak blijft zoals hij is.

Andere smaken Douwe Egberts

Filterkoffie merken - Douwe EgbertsZoals gezegd is Aroma Rood de meest gedronken koffie van Nederland. Naast Aroma Rood heeft Douwe Egberts nog een aantal lekkere smaken filterkoffie in het assortiment: Aroma Variaties. Aroma Variaties zijn verkrijgbaar in vier melanges: Select, Excellent, Mocca en Black, allemaal verpakt per 250 gram. Deze koffiemelanges zijn zo gebrand dat de unieke smaak en karakter van de koffiebonen optimaal beleefd wordt.

Aroma Variaties

Filterkoffie merken - Douwe EgbertsAroma Black is een krachtige koffie, lekker pittig en met hinten van blauw fruit en pure chocolade. Aroma Excellent smaakt mild en heeft fruitige en bloemige accenten. Aroma Mocca is een koffie voor het na eten. Hij smaakt vol en rijk en wie goed proeft, proeft specerijen en cacao. Aroma Select is een relaxkoffie: mild en ongecompliceerd. Deze koffie heeft een karamelachtige afdronk en smaakt een beetje naar rood fruit.

Iets heel anders?

Filterkoffie merken - Simon LeveltKoffiewinkel Simon Lévelt heeft een uitgebreid assortiment filterkoffie voor het koffiezetapparaat. Van zacht en geurig tot vol en krachtig: voor iedereen is er wel een koffie te koop. Probeer eens de Kalossi Sulawesi. Deze heeft een complex aroma met een diepe smaak. Koffiedrinkers die van fris en geurig houden, kiezen eerder voor de Mocha Limu, een volle en ronde koffie. Online kunt u kiezen en in de winkel van Simon Lévelt kunt u uw koffie meteen laten malen tot een lekkere snelfiltermaling.