illy MIEIlly MIE (Metodo Iperespresso) is een espressozetsysteem met capsules. De capsules zijn gevuld met illy espressokoffie. Met dit espressozetsysteem bouwt illy voort op het idee van Nespresso, maar dan met cups van illy MIE in plaats van Nespresso capsules. De illy MIE cups zijn te koop in vier lekkere varianten: gewone en donkere branding, lungo (met extra veel koffie voor een grote kop) en cafeïnevrij. De capsules worden geleverd in luchtdichte blikken met 21 cups.

Smaken illy MIE cups

illy MIEIlly MIE cups voor zijn te koop in vier smaken: normaal, donker, cafeïnevrij en lungo. De normale branding heeft een evenwichtige smaak met tonen van karamel, chocolade en lichte bloemen. De blauwe cups bevatten meer koffie, maar hebben dezelfde smaak als de rode capsules. Hiermee zet u een grote koffie (lungo). De donkere branding zit in zwarte cups en produceert een sterkere espresso dan de rode cups. De smaak is krachtig, met een vleugje cacao en karamel. Illy verkoopt ook cafeïnevrije cups. Deze cups zijn groen.

Illy MIE cups gebruiken

illy MIEU kunt illy cups gebruiken in alle illy MIE machines. Het werkt als volgt. U doet de capsule in het espressoapparaat en drukt het deksel dicht. De illy cup wordt vervolgens onder druk gemengd met heet water en daarna met lucht. Dit is een gepatenteerd ontwerp van illy, door jarenlang onderzoek verkregen. De cups van illy kunnen alleen worden gebruikt in een illy espressomachine, dus niet in een Nespresso apparaat of Lavazza koffiemachine.

Prijs van illy MIE cups

illy MIEDe prijs van een enkele illy MIE cup is ongeveer 40 cent. Dit is prijzig, maar dan heeft u wel lekkere koffie. Dit is meerdere malen bewezen door tests van onder andere de Consumentenbond. Over het algemeen zijn de cups van illy goed verkrijgbaar. U kunt ze het beste online kopen, bijvoorbeeld in de webshop van illy. Dan kunt u ze op ieder moment bestellen. Het loont om aanbiedingen en korting voor illy MIE in de gaten te houden. Hierdoor kunt u soms tot wel 5 cent per cup besparen.

Machines voor illy MIE

Francis Francis MIEIlly MIE cups kunnen alleen worden gebruikt in een Francis Francis espressomachine, dus niet in een Nespresso apparaat of Lavazza koffiemachine. Dit komt omdat ze een speciaal gepatenteerd ontwerp hebben; machine en capsule zijn als het ware één. Er zijn verschillende typen espressomachines van illy, allemaal ontworpen volgens Italiaanse design: X7.1, Y1, X8 en X1. U herkent de machines voor illy MIE cups aan het woord ‘ Iperespresso’of ‘MIE’ in de naam.