illy Mono ArabicaMet illy koffiebonen zet u uw eigen koffie, in de sterkte en maling die u wilt. De koffiebonen van illy zijn volledig samengesteld uit Arabica koffiebonen. Illy heeft normale, donkere en cafeïnevrije koffiebonen. Met illy kunt u een lekkere espresso of cappuccino maken. De koffiebonen geven een mooie cremalaag en hebben een lange en volle nasmaak. Naast de standaard illy koffiebonen zijn er ook Mono Arabica koffiebonen. Dit zijn melanges uit een bepaalde regio.

Illy melanges

illy melangesIlly bonen zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken of melanges namelijk: normale branding, donkere branding en cafeïnevrij. De normale branding smaakt zacht en heeft nootachtige tonen. De donkere branding is krachtig van smaak en heeft veel pit. De cafeïnevrije koffiebonen zijn honderd procent Arabica koffiebonen, waar de cafeïne door middel van een speciaal proces uitgehaald is. U proeft altijd de pure smaak van illy koffiebonen.

Koffiebonen malen voor espresso

illy koffiebonenDe maling van de koffiebonen bepaalt in grote mate de smaak van een goede kop espresso. De koffiebonen van illy zijn zeer geschikt voor espresso. Ook de koffiemolen die u gebruikt is zeer belangrijk. Goedkope koffiemolens zijn vaak minder krachtig en kunnen de bonen minder fijn malen. De vuistregel is dat u de juiste maalgraad voor espresso gevonden heeft als 30cc water binnen 25 tot 30 seconden door 7 gram gemalen koffie is geperst. U moet de koffiemolen regelmatig schoonmaken, zodat er geen koffieresten achterblijven en er zo een muffe smaak aan de espresso komt.

Volautomatische espresso apparaten

Siemens volautomatischIn een volautomatische koffiemachine worden koffiebonen automatisch gemalen. Handig, want de maalgraad en de hoeveelheid koffie worden automatisch bepaald. U bepaalt wat u wilt drinken: een gewone koffie, espresso of cappuccino. Zo wordt een lekker kopje koffie zetten wel heel makkelijk! Ook voor een volautomatische machine zijn illy koffiebonen een zeer goede keuze. Op deze site vindt u ook een overzicht van espressomachines.

Illy koffiebonen kopen

Illy koffieblikkenIlly is natuurlijk een van de bekendere koffiemerken. Veel restaurants verkopen illy koffie en dus zijn de koffiebonen van illy goed verkrijgbaar in Nederland. Zo zijn de illy koffiebonen zijn bij verschillende supermarkten te koop waaronder Albert Heijn. Ook online zijn er veel aanbieders van illy koffiebonen zoals Koffievergelijk.nl en KoffieTheePlaza.nl. Deze online koffiewinkels kunnen vaak koffiebonen tegen een scherpe prijs aanbieden, maar dan moet u wel een groot verpakking kopen. Zoals bijvoorbeeld 6 verpakkingen van 250 gram. Als u regelmatig koffie drinkt is dit geen enkel probleem want de blikken met illy koffiebonen zijn lang houdbaar.