Izzo logoIzzo koffiebonen zijn te koop voor thuis gebruik en voor de horeca. De bekendste Izzo koffiemelanges zijn Izzo Silver en Izzo Gold. Izzo Silver bestaat uit 92 procent arabica koffiebonen en 8 procent robusta bonen. Izzo Gold bestaat volledig uit Arabica koffiebonen. Met beide koffiebkends kunt u verschillende lekkere espresso maken. Door de koffiebonen in luchtdichte blikken te verkopen blijven de Izzo bonen langer vers.

Izzo koffieblends

Izzo gold blikNaast Silver en Gold heeft Izzo nog twee blends van koffiebonen in het assortiment: Izzo Supermiscela en Izzo Vivi Giamaica. Deze laatste, Izzo Vivi Giamaica, is alleen geschikt voor volautomatische espressomachines op kantoor. Izzo Supermiscela is een koffiemelange die bestaat uit 95 procent arabica koffiebonen en 5 procent robusta koffiebonen. Ook deze melange is geschikt voor een lekker kopje koffie.

Branden van de koffiebonen

Izzo supermiscelaDe oprichter van Izzo, Vincenzo Izzo, had de wens om echte Napolitaanse espresso te maken. Dat is terug te zien in de manier waarop de koffiebonen gebrand worden. Alle bonen worden op lage temperaturen gebrand. Dit duurt maar liefst 18 minuten. Hierdoor vervluchten de bittere en zure smaken en blijven alleen de aroma’s en de smaak van een echte Izzo espresso over. Het resultaat: koffiebonen voor een echte, Napolitaanse espresso.

Izzo koffiebonen gold

Izzo goldIzzo Espresso Gold wordt gemaakt van de beste arabica koffiebonen. Izzo espresso gold is verkrijgbaar in 3 verschillende verpakkingen: 1, 3 en 9 kilo. De verpakkingen zijn gevuld met stikstof in plaats van gewone lucht. Zo oxideren de koffiebonen niet en kan een blik van Izzo na drie jaar nog gewoon worden gebruikt voor de lekkerste Napolitaanse espresso. Dus je kan makkelijk meerdere blikken tegelijk kopen om zo korting te krijgen.

Izzo silver

Izzo koffiebonen silverIzzo espresso silver bestaat uit 92 procent Arabica koffiebonen en 8 procent robusta koffiebonen. Daardoor is Izzo silver uitermate geschikt voor dagelijks gebruik voor de perfecte espresso. De fractie robusta koffiebonen zorgt voor een scherpere smaak en een betere cremalaag. Ook de Izzo koffiebonen silver zijn verpakt met stikstof in plaats van zuurstof. Daardoor kan Izzo silver na drie jaar nog gewoon gebruikt worden.