Kimbo logoKimbo (of Caffè Kimbo) is opgericht door drie Italiaanse broers. Zij begonnen in de jaren ’50 in Napels met een kleine koffiebranderij. De kwaliteit van hun koffie werd zo gewaardeerd dat het bedrijf al snel uitgroeide tot een van de toonaangevende koffieleveranciers van Europa. Caffè Kimbo staat voor authentieke Italiaanse espresso. Van hoge kwaliteit, pure smaak en een vol temperament. In 2000 heeft Kimbo ook een eigen lijn met espressomachines geïntroduceerd. En daar passen de Kimbo koffiebonen natuurlijk goed bij.

Smaak van Kimbo koffie

Kimbo gemalen koffieKimbo verkoopt een grote verscheidenheid van koffiemelanges voor een lekker kopje koffie. Voor iedere koffiedrinker heeft Kimbo een koffiemelange ontwikkeld. Zo komen niet alleen liefhebbers van sterke, intensieve espresso aan hun trekken. Ook voor degenen die een meer delicate smaak prefereren is er een melange verkrijgbaar. Dus voor iedereen zijn eigen smaak espresso.

 

Kimbo koffiebonen

Kimbo logoKimbo heeft een lijn van hoogwaardige espresso melanges. Zo geniet u thuis een espresso die zeker niet onderdoet voor een espresso in de koffiebar. Naast gebrande koffiebonen verwerkt Kimbo haar bonen ook in koffie pods, koffie cups en als gemalen koffie. Maar het bekendst zijn natuurlijk de verschillende Kimbo koffiebonen melanges. De bekendste melange van Kimbo is zonder twijfel de ‘Espresso Napolitano’.

Smaken

Kimbo koffiebonenDe “Espresso Napolitano” melange is krachtig van smaak. Kimbo heeft ook nog een melange die alleen uit arabica koffiebonen bestaat. De koffiebonen voor deze melange komen allemaal uit Centraal- en Zuid-Amerika. Daarnaast is er de Kimbo Aroma Intenso melange. Deze koffie bonen zijn nog intenser van smaak en zijn in verpakkingen van 250 en 500 gram te koop bij de meeste koffiespeciaalzaken.

 

Verkrijgbaarheid

Kimbo koffieserviesHoewel Kimbo koffiebonen vooral in Italië zelf veel verkocht worden, groeit de wereldwijde populariteit. Kimbo is tegenwoordig te koop in onder andere Duitsland, Frankrijk, Canada, Japan en de Verenigde Staten. En ook de Nederlandse online koffie winkel KoffieTheePlaza.nl verkoopt Kimbo koffie Enkele bekende Italianen hebben zich aan het merk verbonden, waaronder Pippo Baudo, een Italiaanse tv-presentator en Gigi Proietti, zanger en acteur.