La Brasiliana logoSinds de jaren ’50 worden in de kleine koffieroosterij van La Brasiliana de mooiste koffiemelanges bereid. In de Italiaanse stad Ferrara en ver daarbuiten heeft de familie Govoni een goede reputatie opgebouwd. La Brasiliana wordt niet alleen aan de horeca verkocht maar heeft ook de thuis consument als doelgroep. Zo is La Brasiliana koffie gewoon in sommige supermarkten te koop.

Koffiebonen van La Brasiliana

La Brasiliana koffieLa Brasiliana koopt zijn koffiebonen rechtstreeks in bij koffieplantages in onder meer Honduras, Nicaragua, Panama en India. De koffiebonen worden langzaam en in kleine hoeveelheden geroosterd in een draaiende trommel. Op deze manier ontstaat een rijkdom en harmonie van aromatische ingrediënten. Zo drinkt u een heerlijk kopje La Brasiliana koffie met een evenwichtige zuurgraad, een fruitige ondertoon en veel body en geur.

La Brasiliana koffie Marfisa

La Brasiliana MarfisaLa Brasiliana verkoopt twee melanges van koffiebonen: de Marfisa en de Oro Rosso Extra. Wanneer u deze koffiebonen gemalen heeft, hebben ze een zeer aromatische geur. De smaak van deze La Brasiliana koffie is levendig en kruidig. Een kopje espresso heeft een lekker stevig Italiaans karakter. Deze koffiebonen kunnen prima gebruikt worden in een koffieautomaat, voor espresso en voor cappuccino.

La Brasiliana Oro Rosso Extra

La Brasiliana ExtraDeze koffiebonen zijn sterker dan de bonen uit de Marfisalijn. Een kopje espresso gemaakt van de lijn Oro Rosso Extra is robuust en temperamentvol. De koffiebonen zijn minder voor een automatische espresso machine. U vindt echter geen betere bonen dan deze voor het gebruik in een pistonmachine. U moet deze La Brasiliana koffiebonen dan nattuurlijk wel eerst zelf malen.

ESE Servings

La Brasiliana ESE padsDe melange van de ESE Serving van La Brasiliana is een combinatie van 80 procent Arabica en 20 procent Robusta koffiebonen. Een mooi voorbeeld van een echte klassieke, Italiaanse espresso: puur, robuust, temperamentvol en vol van karakter. Door de Robusta koffiebonen heeft deze ESE Serving een stevige, kruidige en een zeer lang aanhoudende nasmaak.