Nannini espresso koffie

De Nannini koffiebonen komen uit de hele wereld om zo mooie blends van goede arabica en robusta koffiebonen te maken. Een van de bekendste Nannini melanges is Araldica voor espresso. En daarmee laat Nannini zien dat een goede espresso melange niet van alleen maar arabica bonen worden gemaakt. De smaak is vol en soepel. U proeft vanille en kruidige melkchocolade met een iets fruitige ondertoon.

Nannini koffiebonen melanges

Nannini koffiebonenNaast Araldica melanges zijn er de melanges: Classica, Ducale en Etruska alle drie natuurlijk gemaakt van de beste Nannini koffiebonen. En er is natuurlijk ook een cafeïnevrije variant. Waar Araldica koffie mild van karakter is zijn de Ducale en Etruska melange sterker van smaak. Een kopje Ducale koffie heeft een intense smaak en een hele mooie cremalaag. Daarnaast verkoopt Nannini de koffieblend ‘Caffè Classica’. De Nannini koffie hiervoor komt uit Kameroen en India en smaken licht naar citrus.

Over Nannini

Nannini logoMeer dan 100 jaar geleden, in 1910, opende Guido Nannini zijn eerste winkel in het Italiaanse Siena. Daar stond de Pavoni, de eerste koffiemachine met een stoommachine. Meneer Nannini verkocht espresso voor 10 cent per kopje. De combinatie met gebak was snel gemaakt. Een traditie die tegenwoordig nog bestaat, want Nannini verkoopt niet alleen koffie in haar winkel in Siena, maar ook authentieke Italiaanse snoepjes en andere patisserie.

Meer Nannini koffie

Nannini koffieNaast Nannini koffiebonen verkoopt Nannini ook gemalen koffie voor de espressomachine en natuurlijk ook voor het in Italië zeer geliefde espressopotje. Ook de Nespresso rage heeft Nannini niet aan zich voorbij laten gaan want er zijn ook speciale Nannini cups voor Nespresso. En als u een ESE-apparaat heeft dan heeft Nannini ook pads die daar in passen van de bekende koffiemelange Araldica.

Delicatessen bij de koffie

Nannini koekjesZoals gezegd heeft Nannini zich niet alleen bekwaamd in de kunst van het koffie maken. Sinds 1911 houdt Nannini koffie zich ook bezig met de productie van allerlei lekkernijen voor bij de koffie. Zo zijn er bijvoorbeeld de snoepjes uit Sienna. Ze bevatten kruiden, amandelen, gekonfijte sinaasappel, meloen en honing. Ook verkoopt online en in zijn winkel Nannini koekjes, chocolade en taarten. Speciaal voor Kerstmis en Pasen maakt het bedrijf heerlijke Italiaanse taarten en cakes.

Nannini koffie kopen

Het merk Nannini is niet heel bekend in Nederland en daardoor zijn de Nannini koffiebonen niet gemakkelijk verkrijgbaar. Bekende online koffiewinkels, zoals Koffievergelijk.nl en KoffieTheePlaza.nl hebben Nannini dan ook niet in het assortiment. Nannini zelf heeft wel een webshop en daar kun je alle producten van Nannini kopen, maar dan moet je wel rekening houden met hoge verzendkosten. Voor de echte liefhebber van Nannini koffie is dit misschien wel de beste oplossing.