Peeze fairtradeHet Nederlandse koffiemerk Peeze maakt alleen gebruik van de beste Arabica koffiebonen. Deze worden apart en per soort gebrand. Het branden gebeurt op de traditionele Italiaanse manier: dubbel gebrand. Daarna worden ze gemengd en brengt Peeze de espresso melange op smaak. Door deze manier van werken smaakt koffie van Peeze uniek. Alle Peeze koffiebonen word ingekocht op plantages met eerlijke werkomstandigheden en een verantwoord milieubeleid.

Populaire koffiebonen

Peeze koffiebonenDe meest verkochte Peeze koffieblend heet ‘Peeze Ottimo’. Deze koffiemelange smaakt krachtig en zwaar. Van alle Peeze koffiebonen is dit de meest krachtige (5 sterren). Ottimo is volledig gemaakt uit Arabica koffiebonen en heeft tonen van chocolade en nootmuskaat in zich. Het cafeïnegehalte is gemiddeld. De Ottimo koffiebonen zijn prima geschikt voor een lekkere espresso. Maar u kunt er ook een romige cappuccino of stevige ristretto van zetten.

Meer blends van Peeze

Peeze koffieIn totaal heeft de Nederlandse koffiebrander Peeze 11 verschillende blends koffiebonen in het assortiment. Deze variëren in smaak en krachtigheid. Ook verkoopt Peeze koffiebonen zonder cafeïne. Al deze Peeze koffiebonen zijn te koop in de eigen webwinkel. Dit zijn alle blends op een rijtje:

  • Peeze Ottimo
  • Peeze Scuro
  • Peeze Mex-Eco (donker en extra donker)
  • Peeze Latte
  • Peeze Romagna Donker
  • Peeze Melange (donker en middel)
  • Peeze Espresso cafeïnevrij
  • Peeze Rainforest (donker en extra donker)

Peeze koffiebonen kopen

Peeze koffieMet de Peeze Koffiekiezer bepaalt u snel welke koffiebonen bij uw smaak passen. Voor espressoliefhebbers zijn er Peeze koffiebonen met tonen van chocolade en rijp fruit. Deze zijn ideaal voor een lekkere espresso, cappuccino of latte macchiato. Voor wie een zachte espresso wil, verkoopt Peeze koffiebonen met een volle smaak, stevige ronding en zoete accenten van perzik. Kunt u niet kiezen? Koop dan het Peeze Specialities Pakket. Daarin zitten drie verrassende koffiemelanges. De online koffiewinkel van KoffieTheePlaza.nl verkoopt Peeze koffie.

Over Peeze

Peeze logoDe Nederlandse koffiebrander Peeze is opgericht in Hengelo in 1879. De twee broers Peeze begonnen daar een paardenwisselplaats met herberg. Gerrit Peeze begon met het branden van koffie voor de boeren uit de omgeving. Het bedrijf importeerde als eerste espressobonen naar Nederland. Peeze was in de jaren ‘50 de eerste koffiebrander die espressobonen op de Nederlandse markt bracht. Na de oorlog verhuisde koffiebranderij naar Arnhem.