illy logoIlly espresso koffie heeft de kwaliteit die u van dit Italiaanse koffiemerk gewend bent. De espressokoffie van illy is een melange van negen verschillende soorten Arabica bonen. De koffiebonen komen uit onder meer uit de landen Brazilië en India. Illy verpakt de gemalen espresso koffie in een luchtdicht blik. Pas bij het openen komt er weer zuurstof bij. Op deze manier blijft de illy espresso koffie vers tot u het blik opent. De espresso koffie van illy kunt u het beste in de koelkast bewaren.

Smaken Illy espresso koffie

Illy espresso koffieIlly espresso koffie is te koop in drie verschillende varianten: normale branding, donkere branding en cafeïnevrij. De normale branding is rond en evenwichtig van smaak. De donkere branding smaakt krachtig, gedurfd en heeft een sterke nasmaak. De illy espresso koffie is het meest geschikt voor een stevige, pittige espresso. De cafeïnevrije illy espresso koffie bevat minder dan 0,05 procent cafeïne. Ideaal als u wel wil genieten van een kopje espresso, maar geen behoefte heeft aan de cafeïne.

Illy Moka

Illy espresso koffieWie vaak koffie zet met een mokkapot (ook wel ‘espressopotje; genoemd), kiest voor illy Moka in plaats van gewone illy espresso koffie. Deze lekkere maling is normaal gebrand en smaakt rond en evenwichting. Illy Moka koffie is grover dan de illy espressomaling en veel fijner gemaald dan de reguliere filtermaling. Voor een perfect kopje koffie uit de mokapot is illy Moka dus aan te raden. Een blik illy Moka kost ongeveer 8,50 euro.

Illy espresso machines

Illy Francis FrancisIlly heeft espressomachines die het beste uit illy espresso koffie halen. Of het nu koffiebonen, filterkoffie, pads of cups zijn: de espressomachines van illy maken van ieder kopje espresso een smaakbelevenis. Illy espressomachines hebben een professionele technologie en een grote mate van gebruiksvriendelijkheid. Populaire espressomachines als de illy Francis Francis-serie en de illy Iperespresso hebben hun waarde al jarenlang bewezen.