NespressoNespresso is het bekendste systeem waarmee koffie gezet kan worden met capsules. Sinds de introductie van Nespresso in 2001 heeft deze manier van koffiezetten de wereld veranderd. Het Nespresso systeem is ontwikkeld en wordt streng gecontroleerd door Nestlé. De cups worden slechts beperkt aangeboden, voornamelijk via de Nespresso Club. Naast Nestlé zijn er ook nog andere aanbieders van koffiecapsules.

Beste kwaliteit koffie

Nespresso cupsHet productieproces van de Nespresso capsules garandeert de kwaliteit van de koffie. Zo wordt de koffie in de capsules na een bepaald moment in het productieproces niet meer blootgesteld aan zuurstof. Zo oxideert de koffie niet en blijft deze zijn smaak behouden. Bijkomend voordeel is dat de houdbaarheid van een capsule ook langer wordt. Zo geniet u nog langer van uw Nespresso capsules.

http://youtu.be/-jVMYQACn84

Producenten van Nespresso machines

Krups PixieDe koffiemachines voor Nespresso capsules worden onder licentie geproduceerd. Dit betekent dat niet iedere producent zomaar een Nespresso apparaat op de markt mag brengen. Er zijn koffieapparaten te koop van DeLonghi, Krups, Magimix, Miele en Siemens. Capsules voor in het Nespresso apparaat kunt u tegenwoordig ook kopen van Douwe Egberts. Onder de naam L’Or EspressO verkoopt Douwe Egberts namelijk capsules die geschikt zijn voor Nespresso apparaten.

Merken Nespresso apparaten

Siemens TK70Er zijn zes producenten en daardoor is het aanbod van Nespresso machines groot. DeLonghi biedt vier lijnen aan, waarvan de Lattissima de high end line is. Ook Krups heeft een uitgebreid aanbod van Nespressomachines. Het aanbod van Krups is wel iets goedkoper. De Krups Pixie is een goede machine voor een schappelijke prijs. Siemens heeft met de Essenza een heel betaalbare machine in het assortiment. Maar voor mensen die een compleet espresso-apparaat willen, is de Siemens TK 911 het ultieme apparaat.

Grand Crus

Nespresso CupsNespresso heeft zestien verschillende soorten capsules. Die worden ‘Grand Crus’ genoemd. Het aanbod bestaat uit vier smaakgroepen. De groep espresso is het grootst en bevat zeven verschillende soorten capsules. Andere groepen zijn de Lungo (Amerikaanse koffie), cafeïnevrije koffie en Pure Origin. De laatste groep bevat drie soorten capsules waarvan de koffie afkomstig is uit één land. Het gaat om India, Colombia en Brazilië.

Recycling

NespressoOmdat een Nespresso capsule van aluminium gemaakt is, kost het maken van de cups relatief veel energie. Om dit te beperken, heeft Nespresso een slim systeem bedacht om gebruikte capsules te recyclen. Dit doet Nespresso door de lege cups in te zamelen op vaste punten en via de post. De lege Nespresso cups worden vervolgens naar Zwitserland gebracht en worden daar gerecycled.