Hervulbare Nespresso cupsHeeft u een Nespresso apparaat en vindt u in het assortiment Nespresso en L’Or EspressO capsules geen koffievariatie die u lekker vindt? Of vindt u de bestaande Nespresso cups simpelweg te duur? Dan zijn er verschillende systemen waarmee u zelf Nespresso cups kunt vullen. Zo kunt u tot wel 50 procent besparen op een kopje koffie met een Nespresso apparaat. Een stuk goedkoper dus dan de reguliere Nespresso cups

CoffeeDuck hervulbare cups Nespresso

Hervulbare cups Nespresso: CoffeeduckDe cups van CoffeeDuck zijn van plastic en kunnen tot 80 keer gevuld worden. Als u de CoffeeDuck espresso cup goed gebruikt, krijgt u een uitstekende espresso met een fraaie cremalaag. De gebruikte koffiemelange moet een fijne maling hebben: alle korrels moeten dezelfde grootte moeten hebben voor een goede resultaat. De koffiemelange moet gemaakt zijn van koffiebonen die volgens de espressomethode gebrand zijn. Het vullen van de CoffeeDuck Espresso Cup is gemakkelijk en snel. De CoffeeDuck Espresso Cups zijn per drie stuks te koop en dus goed voor 240 espresso’s.

hervulbare cups Nespresso: Capsul’in

Hervulbare cups Nespresso; CapsulinIn tegenstelling tot de espresso cups van Coffeeduck kunnen de cups van Capsul’in maar eenmalig worden gebruikt. Het grote voordeel van Capsul’in capsules is dat ze zijn gemaakt van afbreekbaar materiaal. Daardoor kan de gebruikte espresso cup in zijn geheel bij het GFT-afval. Volgens Capsul’in kost een kopjes espresso slechts 20 cent. Dan moet die wel zijn gezet met een Capsul’in capsule gevuld met een standaard espressomaling.

Nexpod hervulbare cups Nespresso

Hervulbare cups Nespresso: NexPodDe hervulbare Nespresso cups van NexPod zijn een alternatief voor de echte Nespresso cups. U vult de Nexpod capsules met een koffiemaling naar keuze en stopt deze in het Nespresso apparaat. Een test van de Consumentenbond toont aan dat de Nexpod koffie er goed uitziet, maar wel een mindere cremalaag heeft. De Nexpod cups kunnen 2 tot 3 keer gebruikt worden. De kosten per kopje kopje NexPod zijn 29 eurocent. Dit is 33 cent in het geval van Nespresso. Als u een capsules vier keer gebruikt, bespaart u ongeveer 60 procent.

Voor- en nadelen zelf vullen

Hervulbare cups Nespresso: NexPodMet NexPod, Capsul’in en Coffeeduck kunt u zelf de koffie samenstellen en bereiden met de Nespresso machine. Daarnaast zijn de hervulbare cups een stuk goedkoper dan de originele exemplaren en kun je deze meerdere keren gebruiken, of recyclen. Een nadeel is dat het even kost voordat u de capsules netjes gevuld heeft. Verder zijn daar natuurlijk de verzendkosten en dient een meerdere cups tegelijk te bestelen. De meeste cups kunnen slechts een keer gebruikt worden, dat komt de smaak van de koffie ook ten goede. Maar het wordt pas echt voordeliger wanneer u de cups meerdere keren gebruikt.