Supermarkt cupsSinds dat het patent op de Nespresso cups is komen te vervallen zijn er al meer dan tachtig producenten van cups voor Nespresso. Veel Nederlandse supermarkten hebben sindsdien hun eigen cups voor Nespresso op genomen in het assortiment. De cups verschillen sterk in prijs, smaak en kwaliteit. Daarom hieronder een overzicht van de cups die door de bekendste supermarkten worden verkocht. Dat er onder de supermarkt cups ook zeker goede kwaliteit cups zitten bewijst de Lidl. De Ristretto van de Lidl is door de consumentenbond uitgeroepen tot beste koop.

Albert Hein cups

Supermarkt cups van AHAlbert Hein heeft cups voor Nespresso onder drie verschillende namen in de winkel liggen namelijk: AH excelent, AH biologisch en Perla. De AH biologische cups hebben het kleinste assortiment met maar twee verschillende smaken en zijn net zo duur als de AH excelent cups, namelijk 27,9 cent per stuk. Het voordeel van AH excelent is dat er tien verschillende smaken zijn waaronder een aantal lungo’s en ristrestto’s. De Perla cups van Albert Hein zijn het goedkoopst van de drie en kosten maar 19,9 cent per stuk, maar er zijn maar vier verschillende smaken.

Lidl cups

Supermarkt cups van de Lidl voor NespressoDe Lidl heeft een beperkt aanbod aan cups voor Nespresso. Het Lidl assortiment bestaat uit zes smaken waarvan vier espresso’s en twee lungo’s. De cups van de Lidl kosten kosten 19,9 cent per stuk, maar Lidl heeft de cups vaak in de aanbieding en dan zijn ze 15 cent per stuk. De smaken Azurro Lungo en Ristretto Espresso zijn beide door de Consumentenbond als beste koop en beste uit de test beoordeeld.  Dus kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn.

Jumbo cups

Jumbo Nespresso cupsOok de Jumbo heeft Nespresso cups onder de eigen naam uitgebracht. Op dit moment gaat het om zeven verschillende smaken, maar de Jumbo brengt ook wel eens een special edition cup op de markt. Dus het aanbod van Jumbo cups is niet altijd hetzelfde. Het standaard aanbod bestaat uit twee lungo’s, vier espresso’s en een ristreto. De Nespresso cups van de Jumbo kosten 19,9 cent per stuk. De special edition cups zijn meestal iets duurder en kosten vaak 29,9 cent per cup.

Andere supermarkt cups

Deen Nespresso cupsBijna ieder zichzelf respecterende supermarkt heeft wel huismerk Nespresso cups in het assortiment hieronder een overzicht van de bekendste supermarkten:

  • Coop 3 smaken, 30 cent per cup;
  • Hoogvliet 5 smaken, 20 cent per cup;
  • Deen 4 smaken, 15 cent per cup;
  • Plus 3 smaken, 20 cent per cup;
  • Dekamarkt 3 smaken, 20 cent per cup.

Nog meer eigen merk cups

V&D nespresso cupsNaast supermarkten verkopen ook de Hema’s en Actions van deze wereld Nesrpresso cups hieronder een klein overzicht:

  • V&D 2 smaken 30 cent per cup;
  • Hema 3 smaken 20 cent per cup;
  • Action 2 smaken 19 cent per cup.

Er zijn nog veel meer Nespresso cups te koop voor een goed overzicht bekijk de pagina van de Consumentenbond.