Tassimo VivyTassimo is een koffiezetsysteem, dat ontworpen is door Bosch. Met Tassimo kunt u een groot aantal koffievariaties en andere warme dranken bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een espresso, café crema en thee. Met behulp van een speciaal ontwikkelde disc zet u met één druk op de knop uw favoriete koffiesoort. Op deze pagina leest u hoe Tassimo werkt, welke machines er te koop zijn en welke smaken u kunt bereiden.

Hoe werkt het?

Tassimo discTassimo werkt met een ‘disc’. Deze is exclusief ontworpen voor Bosch. De disc is eigenlijk een brouwkamer met een barcode. Hierop staat alle informatie die het apparaat nodig heeft om de drank te bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid water, de stroomsnelheid en de temperatuur. Het apparaat werkt alleen met de disc, en dus niet met bijvoorbeeld cups, pads of losse koffie. De discs zijn niet te gebruiken in koffiemachines van andere merken. Bosch garandeert wel dat de discs ook in nieuw te verschijnen Tassimo apparaten passen.

Tassimo machines

Tassimo CharmyOp dit moment zijn er vier uitvoeringen van de koffiemachine te koop:

  • Tassimo Fidelia (T40, 120 euro)
  • Tassimo Charmy (T55, 150 euro)
  • Tassimo Amia (T20, 109 euro)
  • Tassimo Vivy (Tt12, 90 euro)

Allemaal zijn ze te bedienen met één druk op de knop. Verder hebben alle machines een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma, een verstelbaar en verwijderbaar plateau, een automatische uitschakelfunctie en een uitneembaar waterreservoir. De Charmy heeft daarnaast een Brita waterfilter en de mogelijkheid om de intensiteit te wijzigen.

Tassimo dranken

Tassimo smakenMet Tassimo maakt u niet alleen gewone koffie, maar ook cappuccino, latte, thee en chocolademelk. Er is ook een disc voor cafeïnevrije koffie. In totaal zijn er 20 verschillende variaties te koop. Voor al deze warme dranken werkt Bosch samen met bekende internationale merken, zoals Cadbury, Orea, Milka, Twinings en Jacobs. De thee wordt bijvoorbeeld geleverd voor Twinings, en hiervan zijn diverse smaken verkrijgbaar, zoals Earl Grey, bosvruchten en chai latte (met citroengras).

Waar te koop?

Tassimo houderTassimo machines zijn verkrijgbaar bij winkels voor huishoudelijke apparatuur, zoals Blokker en Saturn. De discs kunt u kopen bij Albert Heijn en Mediamarkt. Zowel de discs als de machines zijn ook online te koop. De prijs van een koffiemachine varieert, zoals u hierboven kunt lezen. Een verpakking met 8 discs kost iets minder dan 5 euro.