Caffe latteCaffè latte is, simpel gezegd, koffie met melk. Deze koffievariant bestaat uit een shot espresso, aangevuld met melk en daarboven op melkschuim. In Nederland wordt een caffè latte ook wel ‘koffie verkeerd’ genoemd en in Frankrijk ‘café au lait’. In Italië, hét koffieland bij uitstek, wordt deze koffie voornamelijk ’s ochtends en thuis gedronken. Italianen gebruiken daarvoor meestal koffie die gezet is in een Moka pot. Vooral in Amerika is de caffè latte erg populair. De naam wordt daar vaak afgekort tot ‘latte’.

Caffè latte recept

Caffè latte receptHet recept voor Caffè latte is erg simpel en makkelijk te maken. De meeste mensen zullen als basis kiezen voor een van de volgende koffievarianten: espresso, doppio, lungo of een dubbele lungo. Als u geen espressomachine heeft en dit niet kunt maken, dan is het ook mogelijk om sterke filterkoffie te gebruiken. Houd in dat geval wel rekening met een iets andere smaak.

 

Hoe maak je de perfecte caffè latte?

Ingrediënten voor een caffè latte

  • 1 deel zwarte koffie
  • 4 delen warme melk
  • melkschuim

Bereidingswijze

Caffe latteVerwarm de melk en let op dat de melk niet gaat koken. Zet de sterke koffie op de gewenste manier. Als u ervoor kiest een dubbele lungo of doppio te gebruiken, neem dan een groter glas. Schuim de melk op. Schenk vervolgens de sterke koffie in het glas en voeg vervolgens de warme melk toe.

Als laatste schept u het melkschuim op de koffie. In plaats van warme melk en melkschuim kunt u ook opgestoomde melk gebruiken. Wanneer opgestoomde melk wordt gebruikt, kunt u leuke afbeeldingen in de crema van de koffie maken!

Aandachtspunten

Caffé latte receptBij het verwarmen van de melk is het belangrijk dat de melk niet gaat koken. Houd met het kiezen van een glas rekening met de inhoud: de verhouding koffie-melk is ongeveer 1 op 1. Het zou jammer zijn als u na het toevoegen van de sterke koffie geen plek meer heeft voor het melkschuim.