Illy Art CollectionSinds 1992 maken beroemde kunstenaars schitterende koffiekopjes voor de illy Art Collection. Deze illy koffiekopjes zijn enorm geliefd: vele kopjes zijn duurbetaalde verzamelobjecten geworden. De oplage van de illy Art Collection is bijna altijd gelimiteerd. Bepaalde series koffiekopjes zijn echter altijd verkrijgbaar in de officiële webshop van illy. Sinds 2006 maakt illy ook bijzondere designer koffieblikken. Mooi voor op een plank in uw keuken!

Illy Art Collection 2015

illy art collectieIlly hecht al jaren veel belang aan kunst en creativiteit. Om die passie voor kunst te benadrukken, heeft illy dit jaar vier getalenteerde kunstenaars uit vier koffieproducerende landen gevraagd om een limited edition illy Art Collection te ontwerpen. Zij maakten vier mooie sets op het thema van 2015: Feeding the Planet, Energy for Life.

Samenwerking met ontwerpers

illy art collectionDankzij de illy Art Collection krijgen kunstenaars uit heel de wereld, zowel bekend als onbekend, de kans hun werk aan een breed publiek te laten zien. Sinds 1992 hebben al meer dan zeventig kunstenaars de illy koffiekopjes versierd. De kopjes worden eens per jaar uitgebracht in sets. Die sets bestaan uit espresso- en cappuccinokopjes. Soms wordt er zelfs maar één enkel espressokopje uitgebracht.

Illy art collection van Daniel Buren

De illy Art Collection voor 2012 is ontworpen door Daniel Buren. Zijn koffieset bestaat uit vier espressokopjes in een gelimiteerde uitgave. Daniel Buren gebruikt in zijn ontwerp afwisselend witte en gekleurde strepen van exact 8,7 cm breed. Dit is zijn handelsmerk, geïnspireerd op een patroon uit de jaren zestig, toen veel gebruikt in zonwering en meubelstoffen. De kleurrijke strepen zijn terug te vinden aan de onderzijde van de illy schotels.

Illy art collection van Francesco Clemente

illy art collectionDe illy Art Collection van Francesco Clemente uit 2012 is een mooi koffieservies. Deze koffiekopjes van illy koffie zijn zowel gelimiteerd als genummerd. Francesco Clemente versierde de kopjes met uitbundige, zomerse spetters van waterverf in alle kleuren. Een espresso- of cappuccinoset van twee stuks is verkrijgbaar vanaf 40 euro. Er is ook een zesdelige set te koop vanaf 115 euro.