BialettiBialetti is een van de bekendste fabrikanten van benodigdheden voor het zetten van koffie. Daarnaast produceert het nog veel mee producten voor in de keuken. Maar is toch voornamelijk bekend van het espressopotje de Moka Express. Het Italiaanse bedrijf maakt mooie cafetières, die stevig zijn en eenvoudig te gebruiken. Voor de Amerikaanse markt maakt Bialetti cafetières met de inhoud van 1 liter, dit is een van de grootste cafetières op de markt.

Cafetière van Bialetti gebruiken

Bialetti cafetièresDe koffiemakers van Bialetti hebben een stijlvol design, met een elegante glazen kan. Met deze cafetière kunt u niet alleen lekkere koffie zetten, maar ook een heerlijk kopje kruidenthee. Voor een ultiem moment van ontspanning! Bialetti Cafetières zijn natuurlijk te herkennen aan het mannetje met het vingertje. Ook voor Cafetières van Bialetti geldt dat na het gebruik u ze meteen moet naspoelen met heet water.

Het ontwerp van een Bialetti cafetière

Bialetti cafetièresDe cafetières van Bialetti hebben, zoals gezegd, een strak design. Daardoor passen deze koffieapparaten in vrijwel iedere keuken. De Bialetti cafetière heeft een stevig roestvrijstalen houder. Daarin zit een karaf van glas. Iedere cafetière is voorzien van een handgreep en een deksel met knop. Die zijn allemaal gemaakt van stevig plastic, dat ook nog eens hittebestendig is. Een Bialetti cafetière is alleen verkrijgbaar in zwart.

Een Bialetti cafetière gebruiken

Bialetti cafetièresMet een Bialetti cafetière zet u moeiteloos drie of acht kopjes koffie in een keer. Het beste kunt u medium gemalen koffie gebruiken. Met Bialetti wordt het zetten van heerlijke koffie makkelijk, want iedere cafetière wordt standaard geleverd met een goede gebruiksaanwijzing. In een cafetière heeft u geen koffiefilter nodig. Een voordeel hiervan is dat er geen koffiesmaak in het filter achter kan blijven. Nadeel is dat het schoonmaken wel goed moet gebeuren. Anders blijft er koffie achter in de cafetière en dat kan zorgen voor nare smaken.

Een Bialetti cafetière kopen

Bialetti cafetièresBialetti cafetières worden onder meer verkocht bij de Bijenkorf en de betere koffiewinkels. Maar ook online kunt u prima slagen voor zo’n mooie cafetière van Bialetti. Houd er wel rekening mee dat in het buitenland een cafetière ook wel een ‘pressofiltro’ of French press wordt genoemd. En Bialetti noemt haar cafetière ook wel Italian press. Maar als u hier rekening mee houdt moet u op websites als Ebay of Amazon zonder problemen Bialetti cafetières kunnen vinden.