ese koffiemachine delonghiMet een ESE koffiemachine zet u thuis een lekkere espresso met behulp van een ESE pad. ESE staat voor ‘Easy Serving Espresso’. Dit is een door Illy ontwikkelde manier van koffiezetten. ESE koffiemachines werken ongeveer hetzelfde als pistonmachines. Door de pads blijven uw handen echter lekker schoon. Er zijn een aantal fabrikanten die koffiemachines maken voor ESE pads. Dit zijn onder andere Illy, DeLonghi, Philips en Krups.

Merken ESE koffiemachine

ese koffiemachine illy x1 trioIlly verkoopt één ESE koffiemachine: X1 ESE Trio. Deze kost ongeveer 635 euro en is verkrijgbaar in 8 prachtige kleuren (o.a. rood, geel en oranje). De Illy X1ESE Trio werkt uitsluitend met ESE pads, bijvoorbeeld die van Illy zelf. DeLonghi, Krups en Philips verkopen ook diverse ESE koffiemachines. De prijs hiervan varieert van ongeveer 100 euro tot 500 euro. In deze machines kunt u niet alleen alle merken ESE pads gebruiken, maar ook losse (gemalen) koffie.

Wat is ESE?

ese padsESE betekent ´Easy Serving Espresso´. Dit is een systeem dat werkt op basis van pads (ook wel ‘pods’ of ‘servings’ genoemd) met daarin 7 gram vers gemalen koffie. Het ESE-systeem is bedacht door de oprichter van het bekende koffiemerk Illy: Francesco Illy. Illy had het monopolie op het gebruik van het ESE koffiesysteem en de pads, maar inmiddels dat opgeheven. Nu kunnen ook andere fabrikanten ESE pads en ESE koffiemachines op de markt brengen.

Voordelen van ESE

ese koffiemachine philips saeco poemiaMet ESE koffiezetsysteem kunt u iedere dag en op ieder moment kiezen voor de koffie waar u zin in heeft. Dit in tegenstelling tot gemalen koffie of koffiebonen. Die moeten eerst opgemaakt worden, want anders worden ze oud en minder lekker. Daarnaast zijn ESE pads eenvoudig in gebruik: u hoeft niet te letten op de juiste hoeveelheid koffie, de goede druk, genoeg water, et cetera. Ook is er geen rommel na afloop en is de koffie die u zet altijd vers en van constante kwaliteit. Een kopje koffie gezet met een ESE pad kost ongeveer 33 cent.

ESE en Senseo?

ese koffiemachine krupsESE pads kunnen niet gebruikt worden in een Senseo koffiemachine. Een Senseo apparaat heeft namelijk niet voldoende waterdruk om een ESE pad goed te kunnen verwerken. Die waterdruk is nodig om een espresso te kunnen zetten met een lekker cremalaagje. Andersom zijn Senseo koffiepads niet geschikt voor een ESE koffiemachine. Twijfelt u of uw machine geschikt is? Neem dan contact op met de fabrikant.