illy francis francisVroeger kon u in de Francis Francis X1 zowel gemalen koffie gebruiken als ESE koffiepads. Bij het apparaat werd een extra piston voor gemalen koffie geleverd. Het interne filter was uitgerust voor ESE servings. Deze combinatie kwam de smaak van de espresso echter niet ten goede. Er bleven te veel koffieresten achter in de machine. Daarom heeft illy nu de X1 Ground ontwikkeld. Die werkt uitsluitend met gemalen koffie en heeft een betere behuizing.

Illy Francis Francis X1

Illy Francis Francis espresso machineMet de Francis Francis X1 Ground richt illy zich geheel op de thuisbarista, die graag met gemalen koffie wil werken. De X1 Ground is geoptimaliseerd om handmatig de koffiedosering en druk in te stellen. Dit zijn dé twee variabelen waarmee u de ervaring van het zetten van een perfecte espresso helemaal persoonlijk maakt. De machine heeft een beveiliging tegen droogkoken en een stoompijpje voor melkschuim.

Uniek ontwerp

Illy Francis Francis espresso machineDe Illy Francis Francis X1 is het eerste espressoapparaat dat door Lucca Trazzi is ontworpen. Bijna 20 jaar later is het apparaat nog steeds een icoon in de koffiewereld. De behuizing bestaat uit glad metaal. De schakelaars en chromen details maken de illy Francis Francis X1 tot een echt blikvanger. Het espresso apparaat is verkrijgbaar in veel kleuren, waaronder geel, rood en blauw. De X1 kost 635 euro. De roestvrij stalen variant is iets ongeveer 800 euro.

Illy koffie blends

Illy Francis Francis espresso machineGemalen koffie van illy wordt gemaakt van negen verschillende zuivere soorten. De gemalen koffie voor espressomachines  wordt verkocht per blik van 250 gram. U kunt kiezen uit normale branding, donkere branding of cafeïnevrije koffie. De normale branding is evenwichtig van smaak. De donkere branding smaakt krachtig en gedurfd. De cafeïnevrije variant bevat minder dan 0,05 procent cafeïne, maar smaakt nog steeds naar illy koffie.