Jura Giga 5Sinds september 2011 is de nieuwste volautomatische koffiemachine van Jura verkrijgbaar: de Jura Giga 5. De Giga 5 is de Rolls Royce onder de espressomachines. Een beter koffieapparaat voor thuis vindt u niet! De opties op deze machine met twee koffiemolens zijn eindeloos. Maar met de Jura Giga 5 maakt u een koffie naar ieders wens. De prijs is er wel naar, maar dan heeft u wel de ultieme espressomachine.

Twee koffiemolens

Jura Giga 5Een van de belangrijkste innovaties van de Jura Giga 5 zijn de twee koffiemolens die afzonderlijk van elkaar kunnen werken. Het voordeel daarvan is dat u twee verschillende soorten koffiebonen in de houders kunt doen en zo dus uw eigen persoonlijke koffie kunt kiezen.

Bijvoorbeeld twee verschillende malingen, twee verschillende koffie melanges of de cafeïne houdende en cafeïnevrije optie. De Giga 5 heeft daarnaast ook twee pompen, twee thermoblokken en twee flowmeters. Samen met de twee keramische en zeer snelle koffiemolens, bereidt u dus in no-time een lekker kopje koffie.

Koffievariaties van de Giga 5

Jura Giga 5Met de Jura Giga 5 waant u zich een barista in eigen keuken. U hoeft de deur niet meer uit om te kunnen genieten van heerlijke koffie. Met de Giga 5 kunt u maar liefst 23 verschillende koffievariaties selecteren. Dit komt mede door de twee koffiemolens in de Giga 5. En dit allemaal met behulp van een prachtig scherm van maar liefst 3,5 inch. Het enige wat u hoeft te doen is het recept selecteren en de Jura Giga 5 doet de rest.

Design van de Jura Giga 5

Jura Giga 5Deze koffiemachine van Jura is redelijk groot, maar dat is niet vreemd als u naar alles specificaties kijkt. Er zijn vergelijkbare machines te koop, maar die zijn allemaal minder compact als de Giga 5. De Jura Giga 5 is verkrijgbaar vanaf ongeveer 4.000 euro. Dat is niet goedkoop. Maar de functionaliteiten en het design van de Jura Giga 5 zijn dan ook ongeëvenaard. Voor deze prijs ontbreekt het u dan ook aan niets.