BialettiHet Italiaanse merk Bialetti bestaat sinds 1918. Het bedrijf is een van de grootste en bekendste fabrikanten van espressopotjes. In vrijwel ieder Italiaans huishouden is wel een espressopotje van Bialetti te vinden. Het assortiment Bialetti espressopotjes bestaat uit drie categorieën: aluminium, roestvrijstaal en elektrisch. Echte koffieliefhebbers zetten een espresso op de traditionele manier, namelijk met een aluminium koffiemaker.

Aluminium espressopot

Bialetti espressopotje - Moka ExpressBialetti bracht in 1933 de Moka Express op de markt, een aluminium espressopotje. Dit model is sindsdien het schoolvoorbeeld van een goede espressopot. Aluminium kan doorgaans alleen gebruikt worden op een gasfornuis. De Bialetti Moka Express en Bialetti Brikka zijn de twee bekendste aluminium modellen espressopotjes. Daarnaast zijn er ook nog de Bialetti Dama en de Bialetti Mukka. De laatste is ook als elektrische variant te koop.

Espressopot roestvrijstaal

Bialetti espessopotje - MusaEen Bialetti espressopotje van roestvrijstaal werkt op gas, een keramische kookplaat en/of een inductiekookplaat. Het voordeel van een roestvrijstalen espressopotje is dat deze eenvoudig is schoon te maken en schoon te houden is. De meeste roestvrijstalen espressopotjes kunnen gewoon in de vaatwasser. Bialetti heeft een aantal modellen espressopotjes van roestvrijstaal in het assortiment namelijk de: Venus, Class, Mia, Kitty en Musa.

Elektrische espressopotten

Bialetti espressopotje - MukkaMet een elektrische espressopot geniet u overal van een lekker kopje verse espresso. Speciaal voor de elektrische serie heeft Bialetti twee van haar succesvolste modellen omgebouwd tot elektrische koffiemaker: de Bialetti Easy Cafe, een variant van de Moka Express, en de Bialetti Mukka Express, een variant van de Mukka. Deze laatste heeft een reservoir voor melk en maakt dus heerlijke cappucino’s. Dus die is extra makkelijk in het gebruik.

Een Bialetti espressopotje kopen

Bialetti espressopotje - BrikkaOver het algemeen zijn de espressopotjes van Bialetti goed verkrijgbaar. De betere woonwarenhuizen zoals V&D en Bijenkorf verkopen Bialetti espressopotjes. Ook winkels gespecialiseerd in koffie en thee verkopen vaak espressopotjes. Zo zijn die van Bialetti ook te koop bij de Simon Levelt winkels. Ook online zijn de espressopotjes van Bialetti goed verkrijgbaar. Onder andere de Oldenhof kookwinkel verkoop deze,