BialettiHet Italiaanse merk Bialetti is opgericht in 1918. Het bedrijf is een van de bekendste producenten van espressopotjes. In vrijwel ieder Italiaans huishouden is wel een e van Bialetti te vinden. De Moka Express is de meest verkochte espressopot van Bialetti. Maar ook de Bialetti Brikka is een populaire koffiemaker. De Bialetti Brikka zorgt voor een iets betere crèmalaag dan de originele Moka Express en maakt dus een iets lekkere koffie.

Uniek drukventiel

Bialetti BrikkaDe Bialetti Brikka is uniek in het assortiment. Het is namelijk de enige espressopot die romige koffie zet. De Brikka voegt een belangrijke verandering toe aan het originele ontwerp van Bialetti: een drukventiel. Met behulp van het drukventiel wordt het water onder hoge druk door de gemalen koffie geperst. Hierdoo duurt het zetten van een kopje koffie iets langer dan bij de standaard Moka Express. Vervolgens wordt de koffie opgevangen in het bovenste deel van het espressopotje.

Snelle extractie

Bialetti BrikkaWanneer er genoeg druk is opgebouwd, wordt het water in een 10 seconden durende ‘uitbarsting’ door de gemalen koffie geperst. Het resultaat van deze snelle extractie is een koffie met de allure van een espresso. De koffie smaakt intens, maar niet bitter, en heeft een mooie cremalaag. Zo is het net alsof u in een Italiaanse koffiebar bent! Let wel op dat u de espressopot direct van het vuur haalt nadat de alle koffie door het ventiel is gelopen. Anders wordt u koffie alsnog bitter.

Twee of vier kopjes koffie

Bialetti BrikkaDe Bialetti Brikka is verkrijgbaar voor 2 kopjes of vier kopjes koffie. Dit zijn Italiaanse hoeveelheden, dus slechts 30 milliliter per kopje. Wie liever een Hollandse espresso heeft, kiest dus voor het vier kopsmodel. De kleine kopjes sterke koffie kunnen als ristretto gedronken worden. Maar ze kunnen ook als basis dienen voor een cappuccino of latte macchiato. Daarvoor heeft u welk een melkopschuimer nodig, maar die zijn ook niet zo duur.

Prijs van de Bialetti Brikka

Bialetti BrikkaWie op zoek is naar een goede en goedkope espressopotje, haalt met de Bialetti Brikka een prima koffiepotje in huis. Het potje kan gebruikt worden op het gasfornuis en op een elektrische en keramische kookplaat. Als extra zorgt de Bialetti Brikka voor een beter crèmalaag dan de gewone Moka Express. De Brikka voor twee kopjes kost ongeveer 40 euro, de uitvoering voor vier kopjes kost ongeveer 45 euro.