BialettiHet Italiaanse merk Bialetti is opgericht in 1918. Het bedrijf is een van de bekendste producenten van espressopotjes. In vrijwel ieder Italiaans huishouden is wel een espressopot van Bialetti te vinden. Met de komst van de Moka Express in 1933 veranderde Bialetti de manier van thuis koffiezetten voorgoed. De Moka Express is de bekendste espressopot van Bialetti. Sinds de jaren ’30 zijn het ontwerp en de werking van dit koffiepotje niet meer veranderd. Maar dat hoeft ook niet, want met de Bialetti Moka Express zet u een heerlijk sterk kopje espresso.

Aluminium koffiepot

Bialetti Moka expressDe Bialetti Moka express wordt geproduceerd in Italië en bestaat vrijwel volledig uit aluminium. De espressopot heeft nog steeds zijn originele zeshoekige vorm. Naast de vorm is ook de bekende afbeelding van het ‘kleine mannetje met de snor’ gebleven. Dit is het handelsmerk van Bialetti en staat garant voor kwaliteit en authenticiteit. Zo’n traditionele Bialetti Moka express maakt de beleving van een lekker kopje koffie maken compleet.

 

Koffie zetten met de Moka

Bialetti Moka expressOm een espresso te bereiden, doet u water in het waterreservoir en gemalen koffie in het koffiebakje. Vervolgens zet u de Moka express op het fornuis. Wacht tot het water door de koffie heen is geborreld en serveer de espresso. Met een Bialetti Moka express zet u in ongeveer 10 minuten een heerlijke espresso, helemaal in de traditie van de ‘slow coffee’. Het principe van koffiezetten met het espressopotje is gebaseerd op waterdruk.

Prijs Bialetti Moka Express

Bialetti Moka expressDe Bialetti Moka express is gemaakt van aluminium en is geschikt voor gebruik op gas, elektrisch en keramisch. De Moka is verkrijgbaar voor zowel 3, 6 als 9 kopjes. De prijs van dit Bialetti espressopotje varieert van 20 euro voor de 3-kops variant tot 35 euro voor de 9-kops uitvoering. De Bialetti Moka express is in vrijwel ieder warenhuis en koffiewinkel zoals Simon Levelt verkrijgbaar.