illy MIE machinesIlly Metodo Iperespresso is een espressosysteem, waarmee u koffie zet met behulp van capsules. De capsules zijn gevuld met de beste illy koffie. Deze methode van koffie zetten is vergelijkbaar met het Nepresso systeem, waar u ook capsules voor nodig heeft. Illy heeft vier modellen op de markt gebracht die geschikt zijn voor de Iperespressomethode: de X7, Y1, X8 en X1. De apparaten verschillen in design en prijs.

Illy MIE machine X7

Illy MIE machine - X7De illy X7 Iperespresso lijkt qua vormgeving op een klassiek Italiaans espressoapparaat. Door zijn bijzondere ontwerp komt de X7 niet met de koffie in aanraking. Hierdoor hoeft u dit illy koffieapparaat vrijwel nooit schoon te maken. Regelmatig ontkalken wordt wel aangeraden, om de kwaliteit van de espresso goed te houden. De prijs van de illy X7 Iperespresso is ongeveer 200 euro. Deze machine is ook online goed verkrijgbaar.

 

Illy MIE machine X8

Illy MIE machine - X8De illy X8 Iperespresso heeft een rond en speels ontwerp. Dit apparaat werkt met illy capsules en heeft een stoompijpje voor het bereiden van melkschuim voor een lekker kopje cappuccino. De X8 is alleen te koop in die typische rode kleur, een aanwinst voor iedere keuken. Door zijn verstelbare rooster passen onder dit koffieapparaat zowel kleine kopjes als grote koffiemokken. Dit maakt deze Illy MIE machine nog veelzijdiger.

Illy MIE machine X1

Illy MIE machine X1De illy X1 Iperespresso wordt geroemd om zijn mooie ontwerp van Luca Trazzi. De X1 is retro en futuristisch. Deze koffiemachine van illy werkt met koffiecups en is verkrijgbaar in rood, roestvrij staal en zwart. De X1 heeft een waterreservoir van 1 liter, zodat u even doorkunt. De ‘grande dame’ onder de espressomachines is verkrijgbaar vanaf 700 euro. Dit is voor een kwaliteits espressomachine een redelijke prijs.

Smaken Illy MIE cups

Illy MIEIlly MIE cups zijn verkrijgbaar in vier smaken: normaal (rood), donker (zwart), cafeïnevrij (groen) en lungo (blauw). De normale branding is evenwichtig, met heldere tonen van karamel en chocolade. De donkere branding smaakt krachtig en is lekker sterk. Voor wie wel wil genieten van koffie, maar geen behoefte heeft aan cafeïne, heeft illy cafeïnevrije cups met wel de volle smaak va koffie.