Krups MaestriaDe Krups Maestria is een echte topper onder de Nespresso machines en dat is terug te zien in het ontwerp en de extra functionaliteiten. De Maestria is daarmee een concurrent van de DeLonghi Lattissima dat lang het high-end model voor Nespresso cups was. De Krups Maestria heeft een echt jaren 50 retro gevoel en voelt stevig aan. De Krups Maestria is ook als Gran Maestria te koop, die een ingebouwde Nespresso Aeroccino heeft. Dat is handig wanneer je houdt van lekkere cappuccino of latte macchiato.

Functionaliteiten van de Maestria

Krups MaestriaVoor de prijs van een Krups Maestria mag deze Nespresso machine naast mooi ook nog heel wat kunnen en dat is zeker het geval.  Met de Krups Maestria kan je de waterdosering zeer nauwkeurig afstellen daarnaast heeft het apparaat een waterreservoir van 1,4 liter, een bal voor de gebruikte cups en een stoompijpje. Met het stoompijpje kan melkschuim worden gemaakt, maar dit is wel even oefenen.  Het grootste pluspunt van de Krups Maestria is dat deze zeer stil. De meeste goedkopere  Krups Nespresso machines maken veel meer lawaai.

Krups Gran Maestria

Krups Gran MaestriaHet filmpje hierboven geeft een goed beeld van de functionaliteiten van de Krups Gran Maestria. De Gran Maestria is niet goedkoop, maar dan krijg je dan wel extra functionaliteiten voor terug. De belangrijkste van deze functionaliteiten is zonder twijfel de ingebouwde Nespresso Aeroccino, hiermee maakt je snel zowel warm als koud melkschuim. Maar een losse Nespresso Aeroccino kost 70 euro. Dus heeft de Gran Maestria meer extra’s zoals de kopjes verwarmer die je espresso kopje met warm water verwarmd. Het grootse nadeel van de Gran Maestria blijft dat deze simpelweg te groot is. Een gewone Krups Maestria past in vrijwel iedere keuken en dat geld niet voor de Gran Maestria.

Krups Maestria kopen

Krups Gran MaestriaDe Krups Maestria en de Gran Maestria zijn niet goedkoop, maar nog altijd goedkoper dan de meeste espresso machines. De adviesprijs voor de Krups Maestria is 450 euro en de Gran Maestria moet 600 euro kosten. Online gaat de Krups Maestria meestal voor 400 euro, dat is 50 euro onder de advies prijs. Maar ik heb deze Nespresso machine ook al inde aanbieding gezien voor 300 euro bij onder andere de Mediamarkt en BCC. Het loont dus zeker om op de aanbieding te wachten. Standaard zitten er 16 Nespresso cups bij de Krups Maestria, vaak bied Nespresso 70 euro extra aan Nespresso cups aan. Dit zijn wel tijdelijk aanbiedingen.

Nespresso cups

Er zijn meer dan twintig verschillende smaken Nespresso cups daarnaast zijn er ook nog eens meer dan 80 bedrijven die ook cups voor Nespresso machines maken. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog eens verschillende systemen voor hervulbare cups, kortom keuze genoeg. De officiële Nespresso cups zijn alleen via de Nespresso webwinkel te koop of bij de Bijenkorf. Supermarkten zoals de AH, Lidel en Jumbo hebben eigen merk cups voor Nespresso, die van de Lidl zijn door de consumentenbond ook nog eens tot beste keuze uitgeroepen. De AH verkoopt ook de cups van L’OR Espreso en van Velours Noir. Online is de keuze nog veel uitgebreider.