Magimix MaestriaDe Maestria is het high-end Nespresso apparaat van Magimix en moet de concurrentie aan gaan met de DeLonghi Lattissima. De Maestria onderscheid zich door het ontwerp. Dit Nespresso apparaat geeft je een echt jaren retro 50 gevoel. De Magimix Maestria is ook als Gran Maestria te koop, dan heb je feitelijk een Maestria met een ingebouwde Nespresso Aeroccino, handig wanneer u van cappuccino of latte macchiato houd.

Functionaliteiten van de Maestria

Magimix MaestriaNaast mooi is de Magimix Maestria natuurlijk ook een functionele Nespresso machine. De standaard Maestria wordt geleverd met stoompijpje, een verstelbaar kopjesrooster, een opvangbak voor de Nespresso cups en een water reservoir van 1,4 liter. Het stoompijpje zorgt er voor dat ook zonder Aeroccino een lekker kopje cappuccino gemaakt kan worden, maar dit is wel even oefenen. Maar wat de Magimix Maestria echt bijzonder maakt ten opzichte van de andere Magimix Nespresso machines is dat de dosering van het water zeer nauwkeurig kan worden afgesteld.

Magimix Gran Maestria

Magimix Gran MaestriaEr is dus ook een Gran Maestria en het belangrijkste verschil is dat in de Gran Maestria een ingebouwde Aeroccino zit. Maar er zijn natuurlijk meer verschillen. Omdat de Gran Maestria een Aeroccino heeft is het stoompijpje van de Magimix Maestria hier niet aanwezig.  Door de Aeroccino is de nespresso machine ook breder dan de Magimix Maestria waardoor de machine meer ruimte inneemt. Verder verschillende de beide versies van de Maestria niet.  Een losse Aeroccino kost ongeveer 70 euro.

De Magimix Maestria kopen

Magimix MaestriaDe Magimix Maestria en de Gran Maestria zijn niet goedkoop, maar nog altijd goedkoper dan de meeste espresso machines. De adviesprijs voor de Magimix Maestria is 450 euro en de Gran Maestria moet 600 euro kosten. Online gaat de Magimix Maestria meestal voor 400 euro, dat is 50 euro onder de advies prijs. Maar ik heb deze Nespresso machine ook al inde aanbieding gezien voor 300 euro bij onder andere de Mediamarkt en BCC. Het loont dus zeker om op de aanbieding te wachten. Standaard zitten er 16 Nespresso cups bij de Maestria, vaak bied Nespresso 70 euro extra aan Nespresso cups aan. Dit zijn wel tijdelijk aanbiedingen.

Nespresso Cups

Nespresso cupsNatuurlijk kan je kiezen voor een van de meer dan 20 smaken Nespresso cups, maar er is een veel ruimer aanbod aan koffie cups die in een Nespresso machine passen. Inmiddels zijn er al meer dan 80 aanbieders van cups voor Nespresso die zijn lang niet allemaal te koop in Nederland. Supermarkten, zoals de Lidl en AH brengen onder hun eigen huismerk cups op de markt. Daarnaast zijn er ook andere koffiemerken zoals l’Or Espreso en Velours Noir die cups voor Nespresso maken. Ook zijn er de hervulbare cups voor Nespresso dat is niet alleen makkelijk en goedkoop maar ook nog eens milieuvriendelijk.